Ik werk, dus ik ben?

Bij Brainfeed vinden we dat wanneer je groeit als mens,
je ook groeit in je vak. Daarom geven onze topdocenten
in onze masterclasses voor artsen u graag een gezonde
dosis zelfverbreding.
Zo denkt u verder dan het bekende en vanzelfsprekende.
Bekijkt u de zaken eens van een andere kant en zet u
misschien zelfs uw wereld op z'n kop.
Bekijk hier het programma

Voor medisch specialisten, huisartsen en en andere medisch professionals

Beste collega,
Ook in deze ‘coronaperiode’ kunt u zich zonder probleem inschrijven voor onze masterclasses en congressen. U vindt alle actuele data in het programmaoverzicht.
Brainfeed volgt de richtlijnen van het RIVM en de Overheid. Als daaruit volgt dat een masterclass of congres geen doorgang kan vinden dan verplaatsen of annuleren we deze uiteraard kosteloos.

update 01-05-2021:
Als gevolg van de afgekondigde lockdown kunnen onze masterclasses tot en met 21-05-2021 helaas niet doorgaan. We kiezen zo snel mogelijk een nieuwe datum. Deelnemers kunnen meeverhuizen, de voorkeur geven aan een andere masterclass of annuleren. Wij nemen individueel met hen contact op.

Neemt u gerust contact op als u vragen hebt, bij voorkeur per e-mail via info@brainfeed.nl. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
We wensen u veel succes en gezondheid in deze bijzondere tijden en kijken er naar uit u spoedig weer op een Brainfeed masterclass of congres te begroeten.
Astrid Blaauw
Jan Buitenhuis

Onder de inspirerende leiding van professor Johan Braeckman onderzoekt u in deze cursus De ongelovige Thomas heeft een punt! waarom mensen zo kwetsbaar zijn voor mentale infectie door onwaarschijnlijke of ronduit volstrekt irrationele overtuigingen. Vanuit verrassend perspectief leert hij u om uw denken te scherpen en uw kritisch vermogen te vergroten. Een cursus die iedere professional gedaan zou moeten hebben!

NIEUWE DATUM

Op Vrijdag de 13de zal Johan Braeckman op onderhoudende wijze uitleggen en toelichten waarom bijgeloof ook in de geneeskunde op de loer ligt. Hierbij wordt gedurende de dag uw eigen bijgelovigheid op illustratieve, vermakelijke maar ook zeer confronterende wijze op de proef gesteld door de beroemde Vlaamse mentalist Gili. Kom naar deze prikkelende dag over bijgeloof en geneeskunde! Test uzelf en ontdek hoe bijgelovig u bent én hoe u zich er tegen kunt wapenen.

In deze onderhoudende masterclass praat topdocent Eric van Roon u in hoog tempo bij over de state-of-the-art inzichten in de farmacokinetiek en –dynamiek. Met deze basis begeeft u zich onder zijn leiding vervolgens op het dynamische slingerpad langs de allernieuwste farmacotherapeutische ont-wikkelingen, hooggespannen toekomst-verwachtingen, rake praktijkvoorbeelden en actuele “hete dossiers”.

Jan Willem Peterse

Jan Willem Peterse
Psychiater

"Een cursus die ik alle collega's warm kan aanbevelen!"

Ik ben een enthousiast volger van de Brainfeedcursussen. De cursussen paren een vaak verrassend onderwerp aan boeiende docenten, die het brein voeden op de meest idyllische locaties.
Eén van de cursussen die ik heb gevolgd was 'De ongelovige Thomas heeft een Punt!', door Johan Braeckman, een bevlogen Vlaams filosoof en schrijver.
Deze cursus heeft mij als psychiater een geheel nieuwe kijk op het brein gegeven; Braeckman toont op geestige maar goed wetenschappelijk gefundeerde wijze aan dat het brein ons vaak geheel te slim af is, voor de gek houdt en vaak niet functioneert zoals wij dat verwachten. Een cursus die ik al mijn collega psychiaters, maar ook huisartsen en andere medisch specialisten warm kan aanbevelen!

Donald van der Peet

Donald van der Peet
Hoogleraar chirurgie VUmc

De Zeven Hoofdzonden: "Geen zonde van je tijd!"


Eindelijk een nascholing waar je echt wat aan hebt. Twee dagen los van de klinische realiteit om je te verdiepen in belangrijke levensthema's onder leiding van een bevlogen filosoof. Ik vond het buitengewoon leerzaam en nuttig. De diversiteit aan deelnemers laat je zien dat vele werk gerelateerde zaken universeel zijn.
Door Menno de Bree wordt in 'De Zeven Hoofdzonden' een historisch kader gegeven met relevantie voor het dagelijks functioneren in de gezondheidszorg.
Deze cursus wordt van harte door mij aanbevolen!

Nicole Thewissen

Nicole Thewissen
Verzekeringsarts

"... voor collega's die scherp van geest willen blijven!"


De cursus 'De Ongelovige Thomas heeft een Punt!' was voor mij eens een ander soort nascholing dan gemiddeld wordt aangeboden en is zeker aan te bevelen voor collega's die scherp van geest willen blijven. Je wordt op een verrassende wijze geconfronteerd met je eigen blinde vlekken en valkuilen in je denken als persoon en professional. Bovendien wordt de cursus gegeven in een setting die je uit de dagelijkse routine haalt waardoor aangeboden kennis en inzicht beter binnenkomen en langer beklijven. Absoluut de moeite waard!

Hein ter Linden

Hein ter Linden
Plastisch Chirurg

"Hoe inspirerend kan een 2-daagse cursus zijn?!"


Brainfeed doet zijn naam eer aan door de Gentse filosoof en schrijver professor Johan Braeckman in 'De Ongelovige Thomas heeft een Punt!' ons brein van verschillende kanten te laten belichten en potentiële valkuilen bloot te leggen. In een mooi gemêleerd gezelschap van medici wordt in een uitzonderlijke ambiance een warme voedingsbodem gecreëerd. Het geeft het welkome gevoel er zowel geestelijk als lichamelijk echt even uit te zijn: al tijden naar op zoek en nu gevonden!

Hans Amelink

Hans Amelink
Neurochirurg

"Inspirerend in één woord!"

Na de cursus 'de Zeven Hoofdzonden' van Menno de Bree te hebben gevolgd ben ik helemaal enthousiast. Inspirerend in één woord! Een mooie inleiding in de filosofie door een bevlogen spreker. Twee dagen op een fantastische locatie, met gastvrije ontvangst en verblijf en mooie sfeer!
Mede gezien het bijzondere karakter van deze nascholing en de interactie met andere beroepsgenoten dan de eigen vakbroeders is deze cursus eens iets heel anders en juist daarom zeer waardevol en plezierig.
Ik ga zeker de andere cursussen van Brainfeed de komende tijd ook volgen!

Sandra Erends

Sandra Erends
Verzekeringsarts

"Aangenaam verrast..."

Ik ben aangenaam verrast door de cursus De Ongelovige Thomas heeft een Punt!. Gedurende twee dagen heeft de Vlaamse filosoof Johan Braeckman ons meegenomen in de fascinerende wereld van het brein; hoe wij waarnemen, denken en herinneren. Hierbij heeft hij ons niet alleen op boeiende wijze verteld over de valkuilen die hierbij op de loer liggen, maar heeft hij ons ook zelf laten ervaren hoe ons brein ons kan misleiden. Een bijzondere ervaring!
Door deze twee inhoudelijk waardevolle dagen op een prachtige locatie ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de overige cursussen van Brainfeed en ik kijk ernaar uit om ook deze te mogen volgen.

Antje Spijker

Antje Spijker
Huisarts

"Ik beveel de cursussen van Brainfeed van harte aan..."

Tijdens de Brainfeedcursus 'De Zeven Hoofdzonden' door Menno de Bree vlogen we in twee intensieve maar erg leuke dagen door de geschiedenis van de westerse filosofie van Plato naar Nietzsche langs voor mij als huisarts zeer relevante thema's. Dit jaar volgde ik de masterclass 'Medisch ethische dilemma's ' van Johan Braeckman. Dit was met een heel andere insteek net zo leuk als vorig jaar.

Ik beveel de cursussen van Brainfeed van harte aan bij alle huisartsen die ervan houden ook eens te praten over vakgerelateerde ethiek of filosofie, op een prachtige locatie, omlijst door een gezellig sociaal programma en met uitstekende catering. En wie houdt daar nu niet van?

Louise De Widt

Louise De Widt
Chirurg

"...onder de indruk van de wijze waarop we een andere kijk krijgen..."

De cursus 'Sapere Aude!' van Brainfeed heb ik met heel veel plezier gevolgd. Ik kende Menno de Bree al van eerdere lezingen en was geënthousiasmeerd door zijn inspirerende verhalen. Ook nu was ik erg onder de indruk van de wijze waarop we een andere kijk krijgen in onze praktijk, maar ook in ons dagelijks bestaan buiten het werk. Medisch leiderschap is een breed begrip. Als chirurg ben je daar onbewust dagelijks mee bezig. Om te begrijpen hoe alles in elkaar steekt met de filosofische achtergrond die wordt gegeven is een verrijking en weer eens wat anders dan de nascholing op vakinhoudelijk gebied. En dan ook nog in een geweldige omgeving, met culinaire hoogstandjes, kleine attenties en verwennerijen, dat maakt het helemaal af.

Marc Verhagen

Marc Verhagen
Maag-Darm-Leverarts

"Een aanrader voor artsen die eens buiten hun vakgebied willen kijken!"

In de cursus 'De Zeven Hoofdzonden' krijg je een goed overzicht van de belangrijkste stromingen en ontwikkelingen in de filosofie, beginnend bij Socrates tot aan heden. Daarbij duidelijke uitleg en veel praktische voorbeelden. Inzichten van ruim 2000 jaar geleden blijken nu nog steeds toepasbaar. Op een interactieve manier gebracht door een bevlogen en aansprekende docent. Bovendien in een prettige omgeving en goed georganiseerd met oog voor details. Kortom een aanrader voor artsen die eens buiten hun vakgebied willen kijken!

Hans Amelink

Edwin Khoe
Verzekeringsarts

"Gelukkig zijn er de nascholingen van Brainfeed"

Als het gevoel je bekruipt dat de nascholingen die je, jaar in jaar uit volgt, je onvoldoende uitdagen en niet verder meer brengen in je persoonlijke ontwikkeling, zijn er gelukkig de Masterclasses van Brainfeed! Zowel 'De ongelovige Thomas heeft een punt!' als 'De Zeven Hoofdzonden' stimuleerden mij als arts en als mens om mij te verdiepen in hoe je, in werk en privé, je leven leeft. De cursussen worden gegeven door enthousiaste en inspirerende docenten met veel kennis van zaken. Johan Braeckman en Menno de Bree zijn in staat om flexibel en interactief "maatwerk" te bieden aan de groep. De heterogene groepen bieden bovendien interessante contacten en interacties die daarmee ook een bijdrage leveren aan reflectie op mijzelf en mijn handelen. Kortom, voor wie eens verder wil kijken dan de standaard nascholingen beveel ik de verdiepende Masterclasses van Brainfeed van harte aan!

Hans Ablij

Hans Ablij
Internist

"...eigenlijk onmisbaar voor elke medicus!"

Als internist is kennis noodzakelijk, maar er is veel meer te halen dan alleen medisch kennis. Een brede visie op vele andere aspecten van het leven maakt je uiteindelijk een betere dokter. Met de nascholingen van Brainfeed is er een uitgesproken mogelijkheid om eens verder te kijken dan je eigen vakgebied. Inspirerend, verrijkend, blikverruimend en eigenlijk onmisbaar voor elke medicus!

Donald van der Peet

Donald van der Peet
Hoogleraar chirurgie VUmc

...een absolute aanrader!"


De tweedaagse cursus Sapere Aude! over Medisch Leiderschap door Menno de Bree is een absolute aanrader! Het is geen Leiderschapscursus in traditionele zin. Vanuit filosofisch perspectief wordt een kader gegeven dat vertaald kan worden naar de actualiteit. Praktische invulling vindt plaats door inbreng van praktijkervaringen van deelnemers. Het is een zeer inzichtgevende cursus in een heerlijke ambiance, van harte aanbevolen!

Caroline Andeweg

Caroline Andeweg
Chirurg

"Ik kan een ieder deze cursus van harte aanbevelen!"


Eindelijk weer eens aangenaam verrast met de cursus De ongelovige Thomas heeft een Punt! van Brainfeed. Een hele andere nascholing dan de vakinhoudelijke nascholing die regulier wordt aangeboden. Wist niet goed wat ik er van mocht verwachten toen ik me inschreef, maar Johan Braeckman neemt je mee naar een wereld waar je voorheen geen weet van hebt: hij doet je realiseren hoe eenvoudig je jezelf in drogredenen en de zogenaamde denkput kunt verliezen. In goed gezelschap van andere medisch specialisten op een prachtige locatie werden we op scherpzinnige wijze met de beperkingen van ons brein geconfronteerd en meerdere malen sprakeloos achtergelaten. Ik kan een ieder deze cursus van harte aanbevelen!

Caroline Andeweg

Wouter Creyghton
Internist/endocrinoloog

"Jullie hebben een uniek aanbod: ga zo door!"


Het was heerlijk om met De Ongelovige Thomas heeft een Punt! eens bijgeschoold te worden buiten het eigen vakgebied maar daardoor niet minder belangrijk: het gaf veel inzicht over de werking van het brein, de denkprocessen en vooral ook de valkuilen in het denken en waarnemen. Johan Braeckman is een buitengewoon goede spreker. Dit alles in een prachtige omgeving. Geestelijk verkwikt heb ik mijn gewone werkzaamheden hervat. Jullie hebben een uniek aanbod: ga zo door!

Thijs Verhagen

Thijs Verhagen
SEH-arts

"...houdt me nog bijna dagelijks bezig"

Zowel binnen als buiten het werk geven de cursussen van Brainfeed handvatten om steeds weer op een andere wijze naar de wereld en plaats van de mens daarin te kijken. Een ongelofelijk inspirerende en tegelijkertijd toegankelijke manier om kennis te maken met de moderne filosofie. Zo houdt de opgedane kennis, maanden na het volgen van de cursus ”Zie de mens!” van Menno de Bree, me nog bijna dagelijks bezig en zet me telkens weer aan om me er verder in te verdiepen.

Thijs Verhagen

Marleen Horsting
Anesthesioloog

"...nuttig en praktisch toepasbaar."

Als echte Brainfeedfan heb ik al vele cursussen gevolgd. De cursussen van Brainfeed zijn nuttig en praktisch toepasbaar. In vlot tempo wordt op hoog niveau bijgeschoold. Ook is het prikkelend voor de geest en zet aan tot nadenken.

previous pauseresume next

Zo toonaangevend als de drie Gratiën (Schoonheid, Vreugde en Opbloeiend geluk) zijn voor de kunst, zo belangrijk zijn de Lineaire, Logistische en Survival regressiemodellen voor de statistiek. Hans Burgerhof presenteert in deze cursus op boeiende en toegankelijke wijze de 3 Mooiste Modellen op de catwalk van de statistiek.

NIEUW

Iedereen vraag zich weleens af of het leven zin heeft. De filosofie probeert op een rationele manier antwoorden te geven op vragen over hoe we ons leven zinvol kunnen maken, welke keuzes meer verantwoord en wijzer zijn, en waarom. Het is mens-eigen om op zoek te gaan naar 'het goede leven'. Johan Braeckman geeft u graag de nodige handvatten die inzicht geven in fundamentele levensvragen over geluk, vrijheid, zingeving en levenskunst.

Goed kunnen argumenteren heeft twee kanten: u moet zelf in staat zijn om een sluitende argumentatie op te zetten, én u moet de argumentaties van anderen op hun waarde kunnen beoordelen. Deze cursus scherpt uw geest en geeft stof tot nadenken. Leer argumenten op te bouwen en drogredenen te herkennen.

Johan Braeckman is hoogleraar Wijsgerige Antropologie bij de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de Universiteit Gent.

Menno de Bree is filosoof en daarnaast docent medische ethiek en filosofie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Theo Bollerman heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van cursussen aan huisartsen, medisch specialisten en paramedici.