Een onvergetelijke middag. Wat elke arts over vergeten moet weten.

Inschrijving sluit over: Deze cursus wordt nu bekeken door 1 persoon.


Titel: Masterclass XS: Een onvergetelijke middag. Wat elke arts over vergeten moet weten
Docent: Douwe Draaisma
Datum: woensdag 23 juni 2021
Tijden: Ontvangst met lunch vanaf 12:00 uur. Aanvang 13:00 uur. Afsluiting om 17:00 uur.
Locatie: Kasteel Vanenburg, Putten
Prijs: 395 euro*
Accreditatie: Accreditatie voor 4 punten aangevraagd bij het ABAN
Doelgroep: Medisch specialisten, huisartsen en andere medisch professionals


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Masterclass XS: Een onvergetelijke middag

Dokters hebben dagelijks met geheugen te maken, is het niet met dat van hun patiënten, dan wel met dat van henzelf. In de medische praktijk kunnen vragen opkomen over zwangerschapsvergeetachtigheid, ouderdomsvergeetachtigheid of de gevolgen van een ‘chemobrein’. Ook leeftijdsafhankelijke veranderingen in een ouder wordend geheugen eisen aandacht, net als de mogelijkheid, soms bij de dokter zelf, van ‘mild cognitive impairment’.

Wat elke arts over vergeten moet weten

Volgens Douwe Draaisma is ‘vergeten’ de fabrieksinstelling van het menselijk geheugen en onthouden de uitzondering. Maar ouderdom komt niet alleen met achteruitgang. Bij mensen die tegen de zestig lopen doen zich nieuwe verschijnselen voor, zoals het reminiscentie-effect, en nieuwe inzichten over wat herinneringen nu werkelijk zijn. Ook zal Draaisma ingaan op de medische implicaties van het door Kahneman ontdekte ‘eindeffect’: de subjectieve beleving tijdens het einde van een medische ingreep heeft een disproportioneel effect op de herinnering aan de gehele ingreep.

Ontvangst met lunch vanaf 12:00. Aanvang masterclass XS 13:00 uur.


Cursusdata

NIEUW
23 juni 2021

Masterclass XS: Een onvergetelijke middag
Wat elke arts over vergeten moet weten

Docent: Douwe Draaisma
Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten
Accreditatie: 4 punten aangevraagd bij het ABAN
Klik hier voor meer informatie en opgave.
Nog 60 plaatsen beschikbaar

Deze cursus vindt plaats in het stijlvolle, 19e-eeuwse kasteel De Vanenburg, gelegen in het midden van het land, op de Veluwe en aan de rand van Putten. Het kasteel wordt omgeven door prachtige kasteeltuinen en is voorzien van alle denkbare moderne faciliteiten. Gasten worden hier ouderwets verwend en in stijl verwelkomd.

Kasteel De Vanenburg biedt de gelegenheid tot voorovernachting voor een speciaal tarief voor Brainfeedcursisten. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met de receptie van het hotel.

COVID-19
Kasteel De Vanenburg houdt rekening met de geldende voorschriften en richtlijnen van het RIVM en de Overheid met betrekking tot COVID-19. Een algemeen overzicht van de getroffen maatregelen vindt u hier.


Professor Douwe Draaisma

Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) studeerde psychologie en filosofie aan de Universiteit van Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar de Universiteit van Utrecht, waar hij in 1993 bij Piet Vroon promoveerde op een proefschrift over de metaforische aard van de taal waarin we over het geheugen denken en spreken (De Metaforenmachine. Een geschiedenis van het geheugen).
Na zijn terugkeer naar de Universiteit van Groningen publiceerde hij Ontregelde geesten, een monografie over twaalf naamgevers uit de geschiedenis van neurologie en psychiatrie, zoals James Parkinson, Sergei Korsakov, Alois Alzheimer, Georges Gilles de la Tourette en Hans Asperger.
In 2013 publiceerde hij De dromenwever.
Over het autobiografisch geheugen verschenen tot dusver vier boeken: Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001), De heimweefabriek (2008), Vergeetboek (2010) en in 2016 Als mijn geheugen me niet bedriegt.

Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt is bekroond met verschillende wetenschappelijke en literaire prijzen.

Sinds 2010 bezet Draaisma de Heymans-leerstoel van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Actuele cursussen van Douwe Draaisma

Accreditatie

Voor deze masterclass XS zijn bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) van de KNMG 4 accreditatiepunten aangevraagd.

Het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) is het centrale loket voor het aanvragen van accreditatie van algemene nascholingen. Een algemene nascholing is een nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel, etcetera.

Door de KNMG is mei 2016 aangegeven dat door het ABAN geaccrediteerde scholingen beschouwd worden als vakinhoudelijke nascholingen omdat de algemene competenties (zoals communicatie, samenwerking en maatschappelijk handelen) tot het vakgebied van iedere geneeskundig specialist en profielarts behoren. (zie hier)

Meer informatie over ABAN-punten en artsen uit cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) vindt u hier.

Medisch specialisten (cluster 2) vinden meer informatie over ABAN-punten hier.

Voor artsen uit cluster 3 (sociaal geneeskundigen) geldt een eigen regeling. Meer informatie over ABAN-punten en sociaal geneeskundigen vindt u hier.

Prijs

De inschrijfkosten voor deze masterclass XS zijn 395 euro*.

    Cursusprijs is inclusief:
  • cursusmaterialen
  • lunch


Werknemers UWV

Facturen met vermelding van een kostenplaatsnummer kunnen door ons rechtstreeks naar FEZ accounting house crediteuren van het UWV worden verstuurd. U kunt dit kostenplaatsnummer opgeven als factuur kenmerk op het inschrijfformulier.
UWV medewerkers kunnen ook een prijsopgave invullen op een 'Prijsopgave Leren en Ontwikkelen formulier UWV'. Het leverancier-ID nummer van Brainfeed is 63527. Na verwerking binnen het UWV ontvangen wij dan een inkooporder.


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Hier kunt u zich inschrijven voor de masterclass XS: Een onvergetelijke middag op 23 juni 2021.

Voer hier uw voorletters in
Vul hier uw naam in.
Vul hier uw adres in.
Vul hier uw postcode en woonplaats in
Vul hier uw BIGnummer in.
Vul hier uw e-mailadres in.
Het (mobiele) telefoonnummer waarop u bereikbaar bent
Hier kunt u eventuele overige gegevens aangeven zoals verzoeken t.a.v. de factuur of dieetwensen.
Geef hier aan dat u akkoord gaat met de Algemene verkoop-, annulerings- en leveringsvoorwaarden. Deze vindt u hier.

U ontvangt een factuur via e-mail. Als u wilt dat deze factuur op een andere naam en/of adres wordt gesteld dan kunt u dat hier aangeven.

Vul hier de gewenste tenaamstelling van de factuur in
Adres voor de factuur (indien anders dan boven)
Vul hier de gewenste postcode en plaatsnaam voor de factuur in (indien anders dan boven)
Eventueel gewenst kenmerk, kostenplaats of andere toevoeging aan factuuradres
U kunt meerdere opties kiezen.