Maak kennis
Menno de Bree (1974) studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte als filosoof bij Heineken en Nyenrode. Tot 2023 was hij gedurende 20 jaar verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, o.a. als docent medische ethiek en filosofie. Daarnaast is hij hoofddocent bij de postacademische opleiding Ethiek in de zorgsector van het Radboud UMC Nijmegen. Voor zijn onderwijs ontving hij meerdere awards van studenten.
Menno verzorgt veel filosofische lezingen, denktrainingen en workshops voor zorgprofessionals, (huis)artsen en medisch specialisten. Nationaal en internationaal. Sinds 2016 is Menno ook publieksfilosoof aan The School of Life in Amsterdam. Met zijn voorliefde voor pessimistische filosofen weet hij ingewikkelde thema’s helder uit te leggen en zorgt hij met onverwachte humor altijd voor een verrassende invalshoek.
Tot september 2023 schreef Menno elke week een column voor het Financieele Dagblad waarin hij zijn kijk op het imperfecte leven deelt. Want de mens rommelt volgens hem maar wat aan. In 2018 bundelde Menno zijn columns in het boek Het eeuwig tekort.
Menno de Bree is een veelgevraagd spreker. Enkele recente titels van publieke lezingen zijn: Over waarom het onmogelijk is om gelukkig te worden van je werk, Een kleine filosofie van de verslaving, Eerst denken dan doen - filosoferen over seks, Zelf nadenken over je eigen dood en Geen menselijke aangelegenheid is veel inspanning waard - Arthur Schopenhauer over geluk.